Особливості роботи гідравлічного приводу за низьких температур

Категорії
Зміст
  1. Функція гідроприводуа
  2. Експлуатація об'ємного гідроприводу за низьких температур
  3. Гідравлічні мастила
  4. Фільтри
  5. Запуск гідравлічної системи під час морозу
  6. Запуск насоса за низької температури

Гідравлічний привід (гідропривід) - сукупність деталей і пристроїв, призначених для руху машин і механізмів за допомогою гідравлічної енергії (енергії потоку рідини).

Функція гідроприводуа

Основна функція гідроприводу - це передача потужності від приводного двигуна до робочих органів машини (наприклад, в одноковшовому екскаваторі - передача потужності від двигуна внутрішнього згоряння до ковша або гідродвигунів приводу стріли, гідродвигунам повороту платформи і т. д.).

Гідравлічні приводи широко використовуються у будівельній, комунальній, сільськогосподарській техніці. Якщо важливо, щоб гідравліка безперебійно працювала довгий час, то рекомендується навчитися вживати певних заходів, особливо в періоди морозів.

Експлуатація об'ємного гідроприводу за низьких температур

Низькі температури суттєво впливають на безвідмовність і працездатність машин з гідравлічним приводом, помітно знижуючи обидва ці показники. Пропонуємо ознайомитися з порадами щодо того, як експлуатувати об'ємний гідропривід і на що звернути увагу при сильних морозах.

Гідравлічні мастила

Часто при встановленні низьких температур деякі версії гідравлічних олій мають властивість сильно густіти. Якщо увімкнути насос високого тиску в гідравліці, то в кращому випадку вона зможе працювати насилу, а в гіршому - дати протікання і остаточно вийти з ладу. Рішення – заливання гідравлічної рідини зі зниженим рівнем в'язкості.

Фільтри

Часом у гідравлічній рідині збирається металевий порошок унаслідок підвищеного навантаження на всю систему. Але якщо гідравлічну систему заздалегідь встановити фільтр тонкої очищення (до 10 мкм), то гідравлічна рідина зможе тривалий час залишатися чистою.

Запуск гідравлічної системи під час морозу

Тут потрібна обережність. Внаслідок різниці температур може утворитися конденсат, здатний викликати корозію сталевих сплавів. Тому рекомендується закривати гідросистему додатковою теплоізоляцією і далі включати обладнання гранично акуратно - підвищувати тиск рідини протягом декількох хвилин до мінімальних меж. Настійно рекомендується використовувати додатковий нагрів гідравлічної рідини – це можна провести з легкістю, якщо оператор проганятиме масло крізь запобіжний клапан.

Запуск насоса за низької температури

Запуск гідросистеми за низької температури має свої особливості. Виконувати процес потрібно поступово, обережно збільшуючи тиск робочої рідини – протягом 1-2 хвилин потрібно витримувати при тиску 10 МПа.

Оскільки час виходу гідросистеми на оптимальний тепловий режим становить 1-2 години через довжину трубопроводу, скоротити його можна лише одним способом – використовуючи теплоізоляцію систем трубопроводів та гідробаків. Додатково можливо проводити нагрівання робочої рідини безпосередньо в момент запуску системи. Виконати це можна, пропустивши рідину кілька разів через запобіжний клапан. Значення тиску має бути номінальним.

( 1 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*